Rensa din webbläsares cacheminne

Om du stöter på oväntade problem eller om plattformen inte fungerar korrekt så är det bra att veta att det i många fall går att lösa genom att rensa din webbläsares cacheminne.

När du är inne på din webbläsare, exempelvis Chrome, så sparar den till viss del information från webbplatser via cache och kakor. Att rensa dem löser vissa problem, till exempel att ladda sidor eller formatering på webbplatser.

Så gör du för att rensa cacheminnet i Chrome:

1. Öppna Chrome på din dator.
  2. Klicka på “Mer/Update” uppe till höger (de tre prickarna).
  3. Klicka på “Fler verktyg/More tools” och klicka sedan på “Ta bort webbinformation/Clear browsing data”.
  4. Högst upp kan du välja ett tidsintervall. För att radera allt cacheminne väljer du “Sedan kontot skapades/All time”.
  5. Klicka i boxarna bredvid "Cookies och annan webbplatsdata/Cookies and other site data" och "Cachade bilder och filer/Cached images and files".
  6. Klicka sedan på “Rensa data/Clear data”